Уволнението на Солскяер може да доведе до още събития на "Олд Трафорд"

Изпълнителният вицепрезидент на Манчестър Юнайтед Ед Уудуърд може да забави своето оттегляне от клуба, за да помогне за решаване на настоящите проблеми на клуба, съобщава “Скай Спортс”.

Вчера сутрин бе обявено, че “червените дяволи” се разделят с досегашния мениджър Оле Гунар Солскяер и очакват да бъде назначен временен наставник, който да застане начело на тима до края на сезона. След това пък ще трябва да бъде намерен правилният човек, който да поеме поста дългосрочно.

Последните информации за Почетино, Роджърс и Зидан - големите кандидати за горещия пост
Последните информации за Почетино, Роджърс и Зидан - големите кандидати за горещия пост

Именно в тази работа ще трябва да помогне и Уудурд, който е на работа в Манчестър Юнайтед от 2005-а, а е на сегащната си позиция от 2012-а. Първоначалният план бе той да се оттегли в края на годината, а работата му да бъде поета от нов човек, но при сегашната усложнена обстановка той може и да остане на работа в клуба до лятото.

“Скай Спортс” допълва, че вчера сутрин, след анонсираната раздяла със Солскяер, Уудуърд е събрал целия целия футболен щаб и им е съобщил, че работата им е сигурна и няма за какво да се притесняват. Очакванията са назначения за временен мениджър до края на сезона да работи с досегашния щаб на норвежеца. За момента тимът ще бъде воден от Майкъл Карик.

Ерик тен Хаг представил концепция за развитието на Манчестър Юнайтед
Ерик тен Хаг представил концепция за развитието на Манчестър Юнайтед

Пресата в Англия допълва тази сутрин, че Маурисио Почетино е фаворит номер едно за поста на “Олд Трафорд”, но са раздеделни в мнението си дали това може да стане веднага или едва през лятото. Вторият най-споменаван за момента кандидат е Ерик Тен Хаг от Аякс.

Още от Футбол свят

Виж всички