Renault представи два нови водородни модела

Renault представи два нови водородни модела

HYVIA продължава да се утвърждава като лидер в зелената водородна мобилност. След представянето на Renault Master Van H2-TECH през миналия месец, HYVIA разкрива два нови прототипа на водородни лекотоварни модела с нулеви CO2 емисии*, увеличен пробег и 5 минути време за зареждане.

Renault Master шаси-кабина H2-TECH ще бъде представено на изложението Solutrans от 16 до 20 ноември в Лион, Франция. Моделът позволява пробег от около 250 км и множество възможности за персонализирани трансформации. Той отговаря на търсенето на решение, адаптирано към нуждите на професионалистите, като фургон трансформация с товарно пространство от 19 м3.

Renault Master City Bus H2-TECH ще бъде представен на изложението Salon des Maires от 16 до 18 ноември в Париж, Франция. Този градски микробус може да превозва до 15 пътници и се възползва от пробег от около 300 км.

Моделите са оборудвани с 30 кВ горивна клетка, която заедно с автомобила, електромотора и водородната интеграция се сглобява във Франция.

И двата модела ще бъдат лансирани в Европа през 2022 г.

Renault Master шаси-кабина H2-TECH

С пробег от около 250 км, моделът позволява повече възможности за професионалистите, за да оптимизира автономията при големи натоварвания и интензивна употреба.

Създаден за трансформации. Фургонът със своите 19 м3 е удобен за превоз на големи товари и пакети до 1 000 кг.

Master шаси-кабина H2-TECH е оборудван с 30 кВ горивна клетка, 33 кВч батерия и резервоари, побиращи 3 кг водород (2 резервоара по 1,5 кг) при 700 бара.

Автомобилът се възползва от бордовата водородна технология, подобрявайки работата на горивната клетка и водородните потоци.

Renault Master City Bus H2-TECH

Master City Bus H2-TECH позволява пробег от около 300 км, превоз на до 15 пътници (9 седящи, 6 правостоящи) и приобщаващ транспорт с достъп за инвалидни колички.

Моделът отговаря на нуждите на бизнеса, общините и местните обществени услуги.

Master City Bus H2-TECH е оборудван с 30 кВ горивна клетка, 33 кВч батерия и резервоар, съдържащ 4,5 кг водород при 350 бара.

В заключение: пълна HYVIA екосистема от 2022

През 2022 г. HYVIA ще разгърне пълната си екосистема:

• Renault Master Van H2-TECH: голям ван за транспортиране на стоки и пакети, с 12 м3 товарен обем и пробег до 500 км.

• Renault Master шаси-кабина H2-TECH: за различни трансформации, включително фургон с обем 19 м3, с пробег от 250 км.

• Renault Master City Bus H2-TECH: градски микробус, превозващ до 15 пътника, с пробег от около 300 км.

• Водородна зарядна станция на HYVIA: за бързо (5 минути) и лесно зареждане за максимизиране експлоатацията на автомобила.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти