Renault Kangoo е Ван на годината

Renault Kangoo е Ван на годината

По време на автомобилното изложение Solutrans в Лион, г-н Джарлат Суини, председател на IVOTY журито, връчи на Марк Сътклиф, старши вицепрезидент, звено лекотоварни автомобили Renault Group, наградата за Международен ван на годината за 2022 г. за новото Kangoo Van. Паневропейското жури, съставено от 24 водещи журналисти, специализирани в търговски, индустриални и транспортни превозни средства, отличи най-новия ван на Renault измежду 14-те лекотоварни модели от 11 различни марки, лансирани на пазара през последните месеци.

За IVOTY журито основният критерий за наградата „Международен ван на годината“ е приносът на моделите към ефективността, безопасността, устойчивостта и екологичните стандарти в сектора на лекотоварните автомобили.

Renault представя четири световни премиери на изложението в Лион
Renault представя четири световни премиери на изложението в Лион

Това е четвъртият път, в който лекотоварен модел на Renault печели наградата IVOTY: Master (1998), Trafic (2002) и Kangoo Z.E. (2012).

НОВОТО KANGOO VAN, ИНОВАТИВНИЯТ ВАН

Новото Kangoo Van е насочено главно към корпоративни клиенти с високи изисквания, търсещи персонализиран автомобил, който може да се похвали с най-новите технологии и иновации и да отговори на техните бизнес нужди. Иновативният ван, с атлетичен и динамичен стил, разполага с:

• Възможност за лесно товарене благодарение на революционната иновация, известна като „Open Sesame by Renault“; с премахната B-колона, моделът може да се похвали с най-широкия страничен достъп на пазара с отвор на вратата от 1,45 метра. Както и „Easy Inside Rack“, прибиращ се интериорен багажник за безопасно съхранение на дълги предмети под тавана на модела за оптимизация на основното пространство за съхранение.

Това е новото Renault Kangoo Van E-TECH Electric
Това е новото Renault Kangoo Van E-TECH Electric

• Най-добрите в класа параметри със стандартна версия с товарен капацитет от до 3,9 м3, максимален полезен товар от 600 кг (с възможност за увеличение до 800 кг като допълнително оборудване) и капацитет за теглене от 1 500 кг.

• Модерен, изискан и ергономичен интериор с подобрен топлинен и акустичен комфорт, 60 л място за съхранение и седалки за до трима възрастни в кокпита. Тази конфигурация означава, че кабината може да се превърне в мобилен офис чрез сгъване на централната облегалка.

• Най-съвременна свързаност с новата мултимедийна система Renault EASY LINK с 8-инчов дисплей, докинг станция за смартфон, 15W индукционно зарядно устройство, карта „Renault Свободни ръце“ за лесен и сигурен достъп, както и два USB порта и два 12-волтови контакта.

Renault представи Прототипът Master Van H2-TECH на водород
Renault представи Прототипът Master Van H2-TECH на водород

• 12 подпомагащи системи от последно поколение, включително постоянна камера за задно виждане, активен спирачен асистент, асистент за контрол на ремаркето и пакет „Автономно шофиране“, включващ адаптивен круиз контрол и асистент за поддържане на лентата.

• Гама от ефективни 1,3-литрови бензинови и 1,5-литрови дизелови двигатели, налични с 6-степенна ръчна или 7-степенна EDC автоматична скоростна кутия, както и два Ecoleader двигателя с ограничен разход на гориво до 4,8 л/100 км (дизел) и 6,1 л/100 км (бензин).

Новости предстоят за новото Kangoo Van и през 2022 г. с лансирането на електрическото Kangoo Van E-TECH Electric през пролетта и дълга версия малко след това.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти