Флорентино Перес: Да напомним на УЕФА кой е Реал Мадрид

Флорентино Перес: Да напомним на УЕФА кой е Реал Мадрид

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес остава амбициран да реализира проекта за Суперлигата, независимо че почти всички се надигнаха срещу този план. Той е ядосан от спънките на УЕФА и ФИФА, както и факта, че Испанската футболна лига не се консултира с него при подписването на договор за излъчване на ТВ правата от местното първенство.

“Трябва да напомним на УЕФА кой е Реал Мадрид”, заяви уверено босът днес по време на Общото събрание на клуба.

“Ние сме кралете на Европа и вероятно е необходимо да припомним историята на клуба”, продължи той.

“В момента футболът се намира в опасност, защото изобилието от други развлечения измества фокуса към него. Неатрактивните футболни двубои са главната причина отборите да странят от различни турнири. Ще ви дам за пример, че допреди няколко месеца Реал Мадрид и Челси никога не се бяха срещали в КЕШ/Шампионска лига, а Байерн и Ливърпул го бяха правили само два пъти за 65 години. Аякс пък, който е четикратен шампион на Стария континент, трябваше да премине през няколко квалификационни кръга, за да стигне после до полуфиналите през 2019 г”, добави Перес.

“Суперлигата не е просто един нов турнир, а опит да се промени настоящата динамика на футбола. Пандемията ни принуди да живеем в един от най-трудните моменти в историята, което пък ни накара по-настоятелно да анализираме бъдещето на футбола. УЕФА защитава и чисто политически интереси. Клубовете от Суперлигата бяхме заплашвани с неуместни санкции. Сториха всичко, за да спрат проекта. Ние обаче вярваме на европейските съдилища и Съда на Европейския съюз. Ние като клуб няма да се поддадем на заплахите, които са незаконни, както съдът вече няколко пъти отбеляза”, завърши Перес.

От първоначалните 12 клуба засега само Реал, Барселона и Ювентус все още не са се отказали от идеята за Суперлигата. За момента обаче не се случва нищо конкретно. 

Реал Мадрид получава нови 225 милиона евро
Реал Мадрид получава нови 225 милиона евро

Гледайте всички мачове от LaLiga ексклузивно в ефира на MAX Sport 4.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти