Гледай на живо

Лудогорец спечели дербито с ЦСКА - София и се откъсна на върха в класирането - на живо от Разград

България 71-а в ранглистата на ФИФА

България 71-а в ранглистата на ФИФА

Българският национален отбор по футбол слезе с едно място надолу в световната ранглиста на ФИФА след мачовете в началото на ноември и сега се нарежда 71-и. Българите завършиха 1:1 с Украйна в контролна среща, а четири дни по-късно отстъпиха на Швейцария с 0:4 в последния си мач от Световните квалификации.

Сега България има 1345.47 точки, като двата мача без победа са отнели от актива ни 4.64 пункта. Точно пред нас е отборът на ОАЕ, който все още има шансове да стигне до Световното първенство от зона Азия.

Непосредствено пред България се нареждат и Салвадор, Южна Африка и Република Северна Македония с 67-ата си позиция.

Общо 145 мача на ниво национални отбори са се изиграли в последния изследван период от 21-и октомври до 19-и ноември. Екваториална Гвинея и Еквадор са двата отбора, които регистрираха най-голям прогрес. Еквадорците също докосват Световното в Катар и скочиха в топ 50, заемайки в момента 46-о място.

Начело остава Белгия, която има 1828.45 точки, пред Бразилия с 1826.35, Франция е на 3-ата позиция с 1786.15. В Топ 5 промяната е изпадането на Италия на 6-ото място. Европейските шампиони се провалиха със Северна Ирландия и бяха задминати от Англия и Аржентина, които са съответно 4-и и 5-и.

До края на топ 10 са Испания, Португалия, Дания и Нидерландия, която се завръща на мястото на Мексико, вече 14-и. 

Общо 210 държави са в ранглистата на Световната федерация по футбол, като единствената страна, която не е включена през ноември е Островите Кук.

Още от БГ Футбол

Виж всички