Едисон Йорданов: Сбъднах мечтата си да играя за България, атмосферата в отбора бе страхотна

Едисон Йорданов: Сбъднах мечтата си да играя за България, атмосферата в отбора бе страхотна

Дебютантът в мъжкия националния отбор по футбол Едисон Йорданов е изключително щастлив от възможността да играе за България. 28-годишният защитник получи травма още в 12-ата минута на проверката с Украйна (1:1) преди шест дни и сега се нуждае от възстановяване.

"Сбъднах мечтата си да играя за България. Заслужих мястото си при мъжете с много труд. Познавам се с повечето момчета, които бе извикал Ясен Петров. Атмосферата в състава бе отлична, всички вярват в доброто представяне в бъдеще.

Според мен не играхме лошо срещу Украйна и Швейцария. Въпреки тежката загуба с 0:4 от швейцарците, през първата част успяхме да се противопоставим", заяви Йорданов в интервю за БТА.

"В момента се възстановявам от контузията, която получих срещу Украйна. Вече се прибрах в Белгия и преминавам курс на рехабилитация. В четвъртък ще мина допълнителен скенер, след който окончателно ще стане ясна степента на травмата. Първоначалните прогнози са добри. До 2-3 седмици трябва да започна пълноценна подготовка.

Досега през кариерата си съм има само една тежка контузия. Преди 8 години скъсах кръстни връзки, но след това не съм имал сериозни проблеми. През последните 3 години играя на пълни обороти. Травмите са част от живота на футболистите", коментира проблемите с контузията си Едисон Йорданов.

Защитникът се надява да получи възможност за изява и в групите на турнира Лига на нациите. Надпреварата ще стартира през юни 2022 година.

"През следващата година си пожелавам отново да попадна в групата на България. Идва нова възможност в Лигата на нациите. Отборът има потенциал да постигне нещо значимо. Имаме добра сплав между млади и опитни футболисти", завърши Едисон Йорданов.

България ще играе в Група “С” на Лигата на нациите, а жребият е на 16 декември.

Снимка: KVC Westerlo / Twitter

Още от Футбол свят

Виж всички