Гледай на живо

Югоизточната Трета лига: Саяна (Хасково) - Загорец (Нова Загора)

Валери Божинов: Очаквам България да поднесе изненада срещу Швейцария

Валери Божинов, който прекара голяма част от своята кариера в Италия, сподели очакванията си за развръзката в група "С" за световното първенство в Катар през 2022 година. "Скуадра адзура" и Швейцария са с равен брой точки, което означава, че всичко ще бъде решено в последния кръг. В него Италия гостува на Северна Ирландия, докато "кръстоносците" приемат България. Божинов е на мнение, че "лъвовете" са способни да изненадат Швейцария, а отборът на Роберто Манчини да се класира директно за световното първенство.

"Италия ще се класира директно за световното първенство. Отборът имаше мачбол, но не успя да се възползва. Въпреки това футболистите дадоха всичко от себе си срещу един добър отбор. Надявам се, че Италия ще победи Северна Ирландия, а моите сънародници ще изиграят лоша шега на швейцарците", каза Божинов за "Гадзета дело Спорт".

Италианците притеснени заради България - Ясен Петров ги успокои
Италианците притеснени заради България - Ясен Петров ги успокои

"България разполага с млад отбор, както и няколко опитни играчи, които да бъдат лидери. На хартия е ясно, че предварителните очаквания са за победа на Швейцария. В България резултатът беше 3:0 в тяхна полза след първите 12 минути. Противникът е технически и физически здрав. Срещу тях обаче ще излезе преобразен отбор на България, спрямо този от март месец. В състава имам приятели, с които се чувам всеки ден и им казвам, че "моята Италия трябва да се класира". Очаквам момчетата да дадат всичко от себе си и да създадат главоболия на Швейцария. Всичко може да се случи. 

Спомняте ли си мача във Флоренция, това беше първият мач за Италия след триумфа на Евро 2020. Всеки си мислеше, че ще е рутинен двубой, но завърши 1:1. Много харесвам Италия. Под ръководството на Манчини отборът играе много добре. Той промени стила на "Скуадра адзура" не само да побеждава, но и да вкарва много голове. Виждам интелигентно владеене на топката, играчите непрекъснато се развиват. Дори не си представям как този отбор на Италия ще пропусне световно първенство", сподели още Валери Божинов.

Още от БГ Футбол

Виж всички