Плувци от тринайсет клуба ще спорят за отличията на турнира "Мастърс" в Бургас

Плувци от тринайсет клуба ще спорят за отличията на турнира "Мастърс" в Бургас

145 ветерани от 13 клуба от цялата страна ще спорят за купите и медалите на националния турнир "Мастърс", организиран от плувния клуб "Черноморец" с подкрепата на Община Бургас.

Състезанието ще се проведе на 13 и 14 ноември, събота и неделя, в басейна "Парк Арена ОЗК". Публика няма да бъде допускана.

Първите стартове ще са от 15:00 часа в събота. Турнирът ще продължи и в неделя, като началото е от 10:00 часа. Награждаването ще е поетапно, след края на всяка дисциплина. Освен купи и медали за всички от призовата тройка, организаторите са осигурили по една статуетка на всички отбори.

Със статуетки ще бъдат наградени и най-добрите плувци при мъжете и жените по точки на ФИНА, както и най-възрастният участник при мъжете и при жените. Домакините от "Черноморец" ще се представят с 30 състезатели. Заявен за участие е и един плувец от клуба "Победа" - Бургас.

Състезателите са разпределени, според възрастта си в 14 групи. Първата е за плувци от 25 до 29 години. Последната е за участници над 80-годишна възраст.

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти