Стадионите в Англия се завръщат към традицията след Нова година

Манчестър Юнайтед, Тотнъм, Манчестър Сити, Челси и Кардиф Сити имат разрешение да въведат трибуни за правостоящи от 1 януари 2022 година, обяви спортният министър на Великобритания Найджъл Хъдълстоун. 

През септември властите във Великобритания натовариха Агенцията по сигурността на спортните игрища (SGSA) да проведе изпитания за въвеждане на обезопасени трибуни за правостоящи на избрани стадиони на клубове от Висшата лига и Чемпиъншип. Всички стадиони в горните две дивизии в Англия бяха направени изцяло за седящи преди близо 30 години, след като 97 души, фенове на Ливърпул, загубиха живота си при трагедията на стадион "Хилзбъро" в края на 80-те на миналия век. "Щастлив съм да обявя тези пет клуба като първите приемащи обезопасените трибуни за правостоящи, които ще бъдат въведени във втората половина на сезона", каза в изявлението си Хъдълстоун

"Времето сега е подходящо за изпитателното въвеждане на такива трибуни във Висшата лига и Чемпиъншип, а впоследствие предстои да бъде взето решение дали това да стане повсеместно. Сигурността остава най-важният ни приоритет и SGSA работи ръка за ръка с клубовете по този въпрос. Феновете обаче заслужават различни възможности, по които да се наслаждават на мачовете, и аз ще наблюдавам с интерес пробния период на тези трибуни", каза още Хъдълстоун. Изпитанията ще продължат до края на сезона, след което властите ще вземат решение за всички стадиони по горните две дивизии в Англия.

Още от Футбол свят

Виж всички