Гледай на живо

Какво свързва Мануел Пелегрини и скромния тим на Надежда (Доброславци) и всичко най-интересно от последния кръг в Трета лига

Ралина Дошкова: Надявам се завръщането ми да се отрази положително на ЦСКА

Ралина Дошкова: Надявам се завръщането ми да се отрази положително на ЦСКА

Ралина Дошкова отново е част от родния си клуб ЦСКА. 26-годишната волейболистка ще опита да помогне на червените да се върнат на върха в нашето първенство. Диагоналът и съотборничките й ще се изправят в петък срещу ДКС Варна в първия мач от новия сезон. Ето какво каза Дошкова пред сайта на ЦСКА.

Ралина, как се чувстваш отново в ЦСКА след 3 години пауза?

Чувствам се добре, спокойна… В ЦСКА съм у дома си, а вкъщи винаги е приятно. Щастлива съм, че отново имам възможността да работя с Юлето (Иванова) и Тони (Зетова).

Как ти се струва отборът?

Отборът е млад и има още какво да учи, харесва ми това, че имат желанието и полагат труд, за да израстват.

Какво те накара да се завърнеш при червените?

Моето желание за предстоящия сезон беше да остана в България. Не съм имала колебания, че това ще бъде ЦСКА, защото тук отношението към мен винаги е било много топло от страна на цялото ръководство. Ще дам всичко от себе си отборът да побеждава! Желанието ми да играя за ЦСКА е голямо.

Липсваше ли ти атмосферата в клуба?

Да, както казах тук се чувствам като у дома си. Имах нужда от това нещо.

Амбициите на ЦСКА винаги са високи, а с твоето завръщане и това на Криси Бончева, тази година изглежда тимът може да постигне нещо повече. Така ли е?

Целите на ЦСКА са били винаги високи, независимо с какъв състав разполага. Надявам се завръщането ми да се отрази положително на отбора. Ще дам всичко от себе си това да се случи

Колко резонно е да се говори за купа или пък дори титла?

Отборите в България са горе-долу изравнени по сила. Винаги се борим за най-високо класиране.

С какви очаквания си към първия мач с ДКС Варна и ще има ли по-голямо вълнение у теб?

Тренираме много усилено и сме здрави, това е най-важното. Подготвени сме добре физически и технически. Какво ще покажем на игрището зависи от нас самите. А вълнение у мен има винаги, понякога прекалено.

Гледайте Лига на нациите, Шампионска лига, Световно клубно първенство, Световно първенство 2022 и още много волейбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички