Нападателят на Едмънтън Конър МакДейвид е най-скъпоплатеният в НХЛ

Нападателят на Едмънтън Конър МакДейвид е най-скъпоплатеният в НХЛ

Нападателят на Едмънтън Ойлърс Конър МакДейвид е най-скъпоплатеният играч от Националната хокейна лига (НХЛ) за сезон 2021/2022 в класация на списание "Форбс".

През настоящата кампания канадецът ще спечели 16.4 милиона долара, като тази сума включва заплатата му в клуба с включени бонуси (12,4 милиона долара) и рекламни договори (4 милиона долара).

Второто място в класацията зае американският нападател на Торонто Остин Матюс, чиято обща печалба е 12,2 милиона долара (8,7 милиона долара заплата и 3,5 милиона долара рекламни договори).

В подреждането следват шведският защитник на Сан Хосе Ерик Карлсон (12,1 милиона долара), канадският вратар на Монреал Кери Прайс (11,8 милиона долара), канадският нападател на Торонто Мич Марнър (11,6 милиона долара) и други.

24-годишният МакДейвид беше избран под номер 1 в Драфта на НХЛ от Едмънтън през 2015 година. Общо той е изиграл 433 мача, в които отбелязва 609 (212 гола и 397 асистенции) точки. Канадецът е печелил три пъти "Арт Рос Трофи", който се дава на играча с най-много точки в редовния сезон, и "Тед Линдзи", който се присъжда на най-изявения хокеист на сезона според резултатите от гласуване на играчите в НХЛ. МакДейвид също спечели два пъти "Харт Трофи" за най-полезен играч в редовния сезон на НХЛ.

С националния отбор на Канада МакДейвид стана световен шампион през 2016 година.

Още от Зимни спортове

Виж всички