Гледай на живо

Югозападна Трета лига: Кюстендил - Балкан (Ботевград)

Eвропейското отборно първенство по лека атлетика ще бъде част от Европейските игри през 2023 г.

Eвропейското отборно първенство по лека атлетика ще бъде част от Европейските игри през 2023 г.

Европейската атлетика обяви днес, че всички дивизии на Европейския отборен шампионат ще бъдат част от Европейските игри през 2023 година.

Европейското отборно първенство по лека атлетика е водещото отборно състезание в света между нации, с изкачване и изпадане между различните дивизии.

Като част от споразумението между Европейската атлетика и Европейските олимпийски комитети, всички дивизии на отборните първенства ще се състезават последователно на стадион “Сласки“ в регион Силезия. Тази година там се проведе Европейското отборно първенство от Суперлигата. Концепцията “под един покрив“ осигурява пиршество на атлетиката от най-висок клас на европейски отбори.

“От известно време обсъждаме с Европейските олимпийски комитети интегрирането на Европейското отборно първенство по лека атлетика, за да стане ключова част от Европейските игри през 2023 г. Европейският съвет по лека атлетика одобри този ход миналия месец.

Сега, благодарение на споразумението с Европейските олимпийски комитети и местните власти в Силезия, с които вече имаме отлични отношения, можем да продължим с детайлното планиране на формата на първенствата и намирането на точните дати в рамките на Европейските игри в периода от 21 юни до 2 юли 2023 г.

Искам да използвам възможността да благодаря на президента на Европейския олимпийски комитет Спирос Капралос за положителните и бързи дискусии между нашите две организации, които доведоха до това споразумение“, сподели президентът на Европейската атлетика Добромир Карамаринов.

Още от Лека атлетика

Виж всички