Олимпийското село за Игрите в Пекин 2022 ще бъде открито на 27 януари

Олимпийското село за Игрите в Пекин 2022 ще бъде открито на 27 януари

Олимпийското село за зимните игри в Пекин 2022 ще бъде открито на 27 януари. Това обяви на пресконференция заместник-председателят на организационния комитет и заместник-кмет на китайската столица Чжан Цзяндун.

"Официалното откриване на олимпийското село ще се състои на 27 януари следващата година, за да посрещне спортисти от цял свят. Щафетата с олимпийския огън ще започне на 2 февруари", обяви Цзяндун.

Олимпийският огън на Игрите в Пекин беше транспортиран от Атина до китайската столица на 20 октомври.

Китайските организатори потвърдиха, че участниците в зимните олимпийски игри догодина ще бъдат строго изолирани от населението като цяло и могат да бъдат изгонени заради нарушаване на ограниченията на КОВИД-19.

Заместник-кметът Чжан Цзяндун добави, че участващите в Игрите трябва да останат в "затворен цикъл" за тренировки, състезания, транспорт, хранене и настаняване.

"Всички участници в Игрите и нашите китайски служители и доброволци ще бъдат строго отделени от външното общество. Тези, които не спазват разпоредбите могат да бъдат изправени пред тежки наказания като предупреждение, временно или постоянно отмяна на акредитация, временна или постоянна дисквалификация или изключване от състезанието, и други наказания", каза Цзяндун.

Всички участници в олимпиадата трябва да са били напълно ваксинирани най-малко 14 дни преди заминаването си за Китай.

Във вторник се навършиха 100 дни до церемонията по откриването на Игрите в Пекин.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти