Гледай на живо

Очаквайте в 14:00 часа: Кюстендил срещу Балкан (Ботевград) в двубой от Югозападната Трета лига

Хайле Гебреселасие покани двукратната олимпийска шампионка Кипиегон в Етиопия

Хайле Гебреселасие покани двукратната олимпийска шампионка Кипиегон в Етиопия

Двукратната олимпийска шампионка на 1500 метра Фейт Кипиегон казва, че е сбъдната мечта да посети Етиопия и да се срещне с двукратния олимпийски шампион на 10 000 метра Хайле Гебреселасие.

Кипиегон ще бъде почетен гост на Great Ethiopian Run International 10km на 14 ноември в Адис Абеба, на който четирикратният световен шампион на 10 000 метра е в челните редици на популяризирането.

"От много години исках да посетя съседката ни Етиопия. Хайле имаше толкова голямо влияние върху бягането в Етиопия и Кения и за мен е чест да приема поканата му за тазгодишното състезание", каза Кипиегон.

“Също така съм много щастлива да подкрепям Great Ethiopian Run, който вдъхнови толкова много млади атлети и също така помага на хората да водят здравословен начин на живот“, добави носителката на диамантен трофей за 2021 г.

Гебреселасие, четирикратният шампион на Берлинския маратон, едва миналата седмица изрази желанието си да види кенийците да се сблъскат с етиопци в столицата на страната.

"Каня ви да участвате физически или виртуално в най-великото и най-забавното състезание в света", сподели бившият световен рекордьор в маратона с време от 2:03:59 часа.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти