Гледай на живо

Очаквайте в 14:00 часа: Кюстендил срещу Балкан (Ботевград) в двубой от Югозападната Трета лига

АТP планира по-строги ограничения за неваксинирани играчи през 2022 година

АТP планира по-строги ограничения за неваксинирани играчи през 2022 година

Асоциацията на тенисистите професионалисти (АТP) планира да въведе по-строги ограничения за неваксинирани играчи през 2022 година, съобщава сайтът "Tennis Majors".

В писмо от ATP, цитирано от източника, организацията препоръчва тенисистите да се ваксинират. Ваксинацията остава доброволно решение на играчите, но в страни и държави, където правителството задължава ваксините, АТP ще подкрепи решението на властите.

АТP твърди, че над 65% от играчите са ваксинирани. За неваксинираните ще бъдат въведени редица ограничения: по-голям брой тестове, лично заплащане за допълнителни изследвания, при положителен тест за коронавирус или контакт със заразен човек, отстраняване от участие в турнири без парично обезщетение, лично заплащане за изолация. Възможно е да има ограничения за използването на транспорт.

Вчера стана ясно, че окончателното решение за допускане на неваксинирани състезатели до Откритото първенство на Австралия 2022 ще бъде взето след няколко седмици. Допълнителна информация за първия турнир от Големия шлем за 2022-а ще бъде предоставена от АТP веднага, след като протоколите бъдат одобрени.

Откритото първенство на Австралия е планирано да се проведе в Мелбърн от 17 до 30 януари 2022 година.

Гледайте ATP 1000, 500, 250, Finals, Next Gen, CUP и още много тенис на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Още от Тенис

Виж всички