Павел Митев: Закономерно стигнахме до световната ученическа титла по волейбол

Павел Митев: Закономерно стигнахме до световната ученическа титла по волейбол

Миналия месец Кърджали се сдоби със световна титла по волейбол от Световните ученически игри в Сърбия. Донесе я волейболният отбор на СУ "П.Р.Славейков". Това е единствената титла не само в Кърджали, но и в цяла България.

"Изненадата беше голяма, но закономерно се стигна до този резултат, тъй като в последните 7-8 години нашите волейболни отбори са завоювали 22 медала от републикански първенства, от които 14 златни, 6 сребърни и 2 бронзови", каза в празничния сутрешен блок на Радио Кърджали треньорът на момчетата Павел Митев. "Участвали сме досега в три севтовни първенства. Имаме едно 7-мо място в Чехия през 2018 година, пето в Хърватия 2019 и сега първо в Сърбия при момчетата до 15 години. Успехът е следствие на дългогодишен упорит труд от всички наши деца", категоричен е Павел Митев.

Отборът и треньорът са посветили този успех не само на любимото си училище, но и на Кърджали. След титлата капитанът Константин Кючуков е още по-мотивиран за нови победи и нови успехи и заедно с момчетата от отбора вярват, че могат да ги постигнат. "Мечтая за титла в България, за голяма кариера и голям волейбол в чужбина", каза Константин в празничното издание на сутрешния блок на 21 октомври.

БНР

Гледайте Лига на нациите, Шампионска лига, Световно клубно първенство, Световно първенство 2022 и още много волейбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички