Гледай на живо

Очаквайте в 14:00 часа: Кюстендил срещу Балкан (Ботевград) в двубой от Югозападната Трета лига

Волейболистка на Казанлък продължава спортната си кариера в Люксембург

Волейболистка на Казанлък продължава спортната си кариера в Люксембург

Едно от момичета, които бяха в основата на създаването на женския волейболен тим на Казанлък преди години - Искра Минтова, продължава пътя си в Европа, като вече втори сезон играе в първенството на Люксембург. "Ицето" както й казваха с любов сред публиката, играеше на поста посрещач, но след хирургическа интервенция в коляното преустанови състезателна кариера. Сега тя отново играе и разказва за новото си поприще пред клубния сайт на Казанлък:

"От миналата година, от октомври съм в Люксембург, тъй като приятелят ми е тук от четири години. Дойдох при него да живеем заедно и да създаваме семейство. Той е бившият младежки национал по волейбол Петър Ненков. Реших да играя отново волейбол, но като либеро, предвид ситуацията с коляното ми. Миналата година играх в отбора на Мамер (така се казва градът), тъй като имам позната българка в отбора и тя ми предложи да се присъединя. Станахме 2-ри в шампионата."

"Тази година сменихме отбора и двамата, тъй като искахме да играем в един клуб, а това има много предимства. Отборът се казва Бертранж (както и градът). Отново продължавам като либеро. Съставът не е в четворката на първенството, но тепърва искат да го развиват, привличайки нови състезателки. Реално досега фокусът им е бил мъжкият волейбол. Момичетата са на по 26 години, колкото мен, като имаме и три ученички. Към момента имаме три изиграни мача срещу най-добрите отбори (от четворката) и имаме съответно три загуби с 0:3. Важното е, че имайки мен в отбора разигравания се получават и достигаме 20 точки в геймовете, което преди не се е случвало. Амбициите са от миналогодишното 7-мо място от общо 8 отбора да се изкачим до 5-то място, а защо не и в четворката да влезнем, след като се подсилим с още някоя атакуваща състезателка."

"Пожелавам на всички момичета в Казанлък да са много здрави, за да могат да надграждат играта си, да са целеустремени, фокусирани и да бъдат на 100% отдадени на всяка тренировка, защото това е пътят. Успех и късмет за новия шампионат“

Гледайте Лига на нациите, Шампионска лига, Световно клубно първенство, Световно първенство 2022 и още много волейбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички