Гледай на живо

Какво свързва Мануел Пелегрини и скромния тим на Надежда (Доброславци) и всичко най-интересно от последния кръг в Трета лига

Легендарният Диего Мосна вече не е президент на Тренто! Ето кой го наследи

Легендарният Диего Мосна вече не е президент на Тренто! Ето кой го наследи

Легендарният Диего Мосна вече не е президент на Трентино Волей (Тренто). 73-годишният бизнесмен, който изведе волейболния Тренто сред световните грандове, реши да се раздели с поста пред 2 дни.

“Днес е един от многото важни дни в живота ми: след повече от 20 години, прекарани непрекъснато в този офис, напускам президентството на волейбола в Трентино.

Живял съм в период, богат на трофеи, определено характеризиращ се с възходи и падения, но съм убеден, че възходите са били по-многобройни. И незабравимо.

За мен беше чест и гордост да ръководя това общество, не само за многото победи, постигнати на всички нива, но и за това, че помогнах на Тренто да стане по-популярен и известен в света благодарение на своя волейболен отбор.

Не забравям многото наши волейболисти, които участваха на Олимпийски игри, особено тези, които израснаха в нашия юношески тим и после носиха екипа на националния отбор на Италия. Все още има толкова много от тях и те представляват добавена стойност за този град, за тази земя, за неговите ентусиасти.

Благодаря на всички, които бяха близо до мен през тези 22 години, благодаря на феновете и благодаря на целия волейбол за това, което ми дадоха“, написа Диего Мосна в своя профил във фейсбук.

По-късно се проведе и събрание на клуба, но което бе решено новият президент на Трентино Волей да е 67-годишният Бруно Да Ре.

Гледайте Лига на нациите, Шампионска лига, Световно клубно първенство, Световно първенство 2022 и още много волейбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички