Дуплантис и Чептегей са номинирани за най-добър лекоатлет на годината

Дуплантис и Чептегей са номинирани за най-добър лекоатлет на годината

Станаха ясни имената на десетте номинирани за наградата най-добър лекоатлет в света за 2021 година, съобщиха от Световната атлетика.

Номинираните са избрани от международна група експерти в спорта, което включва представители от всичките шест континентални атлетически асоциации.

За наградата ще се борят олимпийските шампиони от Токио 2020 Джошуа Чептегей от Уганда (на 5000 метра и сребро на 10 000 метра), Райън Краузър от САЩ (гюле), Арманд Дюплантис от Швеция (овчарски скок), Якоб Ингебригтсен от Норвегия (1500 метра), Елиуд Кипчоге от Кения (маратон), Педро Пичардо от Португалия (троен скок), Даниел Стол от Швеция на диск, Милтиадис Тентоглу от Гърция (скок на дължина), Деймиън Уорнър от Канада (десетобой) и Карстен Вархолм от Норвегия (400 метра с препятствия).

Финалистите на наградата ще бъдат определени с тристранно гласуване, а феновете могат да дадат гласа си в социалните мрежи на Световната атлетика. Гласуването ще приключи на 6 ноември, след което ще бъдат определени петима финалисти.

Носителите на наградата ще бъдат обявени през декември.

Номинираните за най-добра лекоатлетка на годината ще бъдат съобщени в петък.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти