Гледай на живо

Очаквайте в 14:00 часа: Кюстендил срещу Балкан (Ботевград) в двубой от Югозападната Трета лига

Осъм приключи дебютното си участие в Европейската купа за мъже

Осъм приключи дебютното си участие в Европейската купа за мъже

Хандбалистите на Осъм приключиха дебютното си участие в турнира на Европейската купа след две загуби в Чехия срещу домакините от Робе Зубри, съответно с 43-20 (26-10) и 22-43 (11-24).

По споразумение на двата клуба и двете срещи се изиграха в Чехия. Домакините приветстваха българските хандбалисти много добре,като показаха добра организация и отношение към нашите момчета.

Хандбалистите на Осъм играха на 100 процента от възможностите си, като отчетем многото пропуски в нападение от чисти ситуации може би разликата в загубите би била по-малка. И в първия, и във втория мач домакините владееха инициативата и по-добрата класа, подготовка и организация на Зубри им позволи без проблем да спечелят срещите.

Ловешките хандбалисти показаха и добри отигравания в нападение, които бяха оценени и от домакинската публика. Чакмаков, Симеонов, Станчев и Игнатов опитваха добре да комбинират в нападение,като в повечето случаи успяваха, но и класата на чешките вратари беше голяма.

Много добри изяви във втората среща имаше младият и много перспективен вратар на Осъм Ловеч Константин Илиев. Коцето спаси доста топки, като показа,че има голямо бъдеще под рамката на вратата.

“Бяхме се подготвили добре за този мач и знаехме кои са най-силните оръжия на Осъм - левия гард и разпределителя. Затова нашата цел беше да елиминираме тези двама играчи. Заложихме на здрава защита и решихме всичко в началото на мача”, заяви чешкия тренъор Петер Давид.

“За нас беше голяма чест да играем тук, в Зубжи. Домакините са силен отбор, имат добре подготвени играчи. Моята задача е да развивам българския хандбал и се радвам, че играхме тук, въпреки че Зубжи беше по-добър и заслужено спечели”, каза от своя страна Виктор Симеонов.

И двата мача минаха в духа на феърплея. Това се видя и след края на втората част, когато след като хандбалистите на двата отбора се поздравиха, българските играчи поздравиха феновете на гостите и се снимаха за спомен с тях, както и с около 50 деца,които играеха на игрището след края на мача.

За Осъм това беше един голям опит на хандбалното поле. Оттук нататък ловчанлии отправят поглед към вътрешното първенство и Купата на България.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти