Сари разкритикува Серия А

Сари разкритикува Серия А

Наставникът на Лацио Маурицио Сари отправи критики срещу Серия А заради програмата на италианското първенство, спонсорските договори и липсата на червени картони в мача между неговия отбор и Интер.

“Има седем клуба, които ще изиграят общо 17 мача за по-малко от 72 часа. Виждам, че от лигата са много внимателни с мен. Те винаги ми отговарят, за разлика от това, което правят с други треньори. Не смятаме, че има лоша стратегия срещу нас, а че е имало лекомислие, когато са изготвяли програмата. Паоло Дал Пино (президентът на Серия А - б.р.) говори за Премиър лийг. Ако бях на негово място, нямаше да говоря за това. Шефовете на Премиър лийг осигуриха спонсорски договори за 5 млрд. евро, докато тези на избраните от Дал Пино директори са за по-малко от 1/5 от тази сума. Тимовете в Премиър лийг са на друго ниво. В Челси можех да сменям десетима играчи между първенството и Лига Европа. Не бих говорил за Англия, защото там са на друго ниво.

След мача срещу Милан бях наказан, защото насочих пръст към техен играч (Алексис Салемакерс - б.р.), казвайки му: “Не ми се подигравай, аз съм на 60 години, а ти на 20”. В събота срещу Интер видях какви ли не неща. Видях караници, а някой ми каза, че имало и шпагати, но не говоря за това, защото не съм го видял. Въпреки това не видях и червени картони. Изглежда, че възприемат моя пръст като много опасен. Утрешният мач ще бъде много труден, но е важен за нас. Ще играем срещу силен отбор, който е труден противник. Тревожа се заради Аркадиуш Милик и целия състав на Марсилия”, коментира Сари преди утрешния двубой на тима в Лига Европа.

Още от Футбол свят

Виж всички