Фигередо се закани, че ще обезглави Морено

Фигередо се закани, че ще обезглави Морено

Бившият шампион в категория муха на UFC Дейвисън Фигередо няма търпение за битката с Брандън Морено. Двамата ще направят трилогия на UFC 270, което ще се проведе на 22 януари 2022 година.

В последната година видяхме две битки между двамата. Първата им среща беше много оспорвана и Морено впечатли всички с голямо сърце и издръжливост. Фигередо изрита Морено в слабините и се раздели с една точка от актива си. Срещата им стигна до решение, което беше равенство. Битката беше избрана за бой на вечерта и мнозина я смятат за една от най-великите в историята на дивизията. Точно 6 месеца по-късно във втората им битка Морено показа подобрение и събмитна Фигередо в 3-тия рунд.

Така бразиелецът се раздели със серия от 5 поредни победи и титлата си. Сега трилогията им е насрочена, а Фигередо се готви с Хенри Сехудо.

“Идвам в тази зала, защото основното беше фокусът и исках да изляза от старата зала. Исках да тренирам с Хенри Сехудо и Ерик, защото първият е шампион, а вторият го направи такъв. Лъвовете движат с лъвове. Харесва ми да съм тук и когато пристигнах, Сехудо ми разказа за Брандън Морено и как е постъпил с него.

Морено е живял две години в къщата на Сехудо и след това заминал за друг лагер, за да помогне на Бенавидес за битката със Сехудо. Брандън предаде Хенри Сехудо. Ще бъда много щастлив да махна главата на Морено и да я дам на Сехудо, защото в нашия спорт не можеш да бъдеш предател”, заяви Дейвисън преди срещата.

mma.bg

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти