Гиби: Ако принцът на Саудитска Арабия ми беше братовчед, щях да му поискам 300 млн. за Левски

Гиби: Ако принцът на Саудитска Арабия ми беше братовчед, щях да му поискам 300 млн. за Левски

Легендата на Левски Божидар Искренов е идолът на "синя" България, наричан Радостта на народа. Един от най-обичаните футболисти в клубната история. Гибона коментира актуалните теми около изминалия Конгрес на БФС, както и ситуацията в любимия му Левски. 

“Не съм изненадан от резултатите на Конгреса. Боби от 16 години управлява нашия футбол. В европейските структури го познават добре. Тези, младите, се опитаха нещо да направят, да го бутнат, ама не им се получи. Честитя на моя приятел Боби”, сподели Божидар Искренов пред "Тема Спорт". 

“Има си млади и “талантливи” момчета, завършили престижни школи. Абе, какво да ти кажа? Куцо и сакато взе тапии за треньори, а не могат топката да спират. Не са се събличали по физическо, на какво ще научат децата? Как да им покажат? Книжката не може да ти кара колата, това съм го казал неведнъж. Какво като имат лиценз, след като са гола вода като специалисти. Интересувам се какво се случва на “Герена”. 

В САЩ не гледам български мачове. Не разполагам с нужното време, защото съм адски много ангажиран с работа. Левски е моят отбор. Да, има проблеми, в криза е клубът. Пожелавам им по-бързо да излязат от нея. С нищо не мога да помогна в създалата се ситуация, имам предвид финансово. Ако мой братовчед беше принцът на Саудитска Арабия бих го помолил да извади 300 милиона и на “Герена” всички ще пеем”. 

Харесвам братя Цоневи и Георги Миланов, най-вече. Близнаците навремето ги взехме от Кюстендил, когато аз бях в ръководството на ДЮШ. Те са си левскарчета, нестандартни са, “кучета” са както се казва на игрището, харесват ми. От националите гледам с удоволствие Кирил Десподов и Тодор Неделев. Но понеже ме питаш за нивото на футбола – дайте да не се лъжем - ако държавата не е добре, няма как и спортът да върви”, каза още Гибона.

Още от БГ Футбол

Виж всички