ЦСКА и Славия откриват родния хокеен шампионат днес

ЦСКА и Славия откриват родния хокеен шампионат днес

Националната спортна телевизия B1B Box стартира днес излъчването на националния шампионат по хокей на лед с мача ЦСКА – Славия от Зимния дворец в София.

Началото на предаването преди сезона е в 19:45 часа днес (четвъртък), в 20:15 стартира студиото преди мача, а от 20:30 часа започва сблъсъкът между ЦСКА и Славия.

„Този сблъсък в началото на шампионата е много интересен – коментира Стоян Бъчваров, изпълнителен директор на Българската федерация по хокей. – ЦСКА е най-успешният хокеен клуб в нашата история, а сега е изцяло подмладен. Клубът разполага с опитен треньор – Кирил Ходулов и доста млади играчи, които ще търсят поле за изява. Трябва да отбележим, че за този сезон от Унгария се завърна 20-годишният вратар Стойнев, като имат и две нови попълнения от Чехия, като единият хокеист е с двойно гражданство и ще го използваме и за националния отбор.

„Славия също е с много нови попълнения, като без съмнение целта им е място в тройката, но трябва да стартират по възможно най-добрия начин. При Славия е малко проблемен вратарският пост, но мисля, че ще го решат. Имат много картотекирани играчи, сега ще видим как ще ги използват.”

Преди началото на сезона Бъчваров обяви, че сега 850 деца тренират хокей на лед, като непосредствената задача на федерацията е те да станат 1000.

„Без съмнение, за това ще ни помогне и излъчването на националния шампионат по B1B Box, за нас това е много важна крачка за популяризирането на този страхотен спорт”, допълни Бъчваров.

Още от Зимни спортове

Виж всички