Гледай на живо

Женско футболно първенство: Светкавица (Градежница) - Риал (Ковачевци) 0:1

Българин дебютира за тима си в Сегунда дивизион

Българин дебютира за тима си в Сегунда дивизион

Испанският футболист на Реал Валядолид от български произход Борислав Ивайлов Станков, известен в иберийската страна като Слави, направи своя дебют за първия отбор на Валядолид в домакинството срещу Малага (1:1), а след това бе потърсен от радио "Кадена Сер". 

"Беше незабравима нощ за мен. Имахме много положения да затворим мача, но ако продължим да играем по този начин, рано или късно ще печелим почти всичките си мачове. Да играя за първия отбор беще страхотно преживяване. Това е третата ми година в Пусела. Винаги съм тренирал с мисълта да мога да играя за първия отбор и за това този мач бе толкова специален", казва роденият с Уеска Слави. 

Той се възползва от многото контузии в отбора и смени минута преди края Тино Вия за първия си мач в Сегунда дивисион. До момента нападателят има 7 мача през сезона за втория отбор на Реал Валядолид, в които е вкарал 2 гола. "Това беше първата ми повиквателна в първия отбор. Не знаем какво да си мисля, като ми се обадиха, но бях концентриран и останах здраво стъпил на земята. Ако ми дадат нова възможност, ще се опитам да се възползвам и да помогна на отбора. Ако ли не, ще продължа да работя, защото знам, че ще имам и друга възможност", казва футболистът пред микрофоните на радиото. 

"Беше 70-ата минута и мислех, че нищо няма да стане до края на мача. Но ме повика треньорът Пакета и ми каза да загрявам бързо. Загрях добре и ми пуснаха в края на мача с Кике Перес. Пакета ни каза да се забавляваме и да играем като на тренировка", разкрива играчът с български корени. "Влязох и единствената ми мисъл беше да вкараме гол и да спечелим мача. В ситуацията, когато тръгнах сам към вратата и подадох на Кике, въобще не бях нервен. Напротив, бях напълно концентриран и с желанието да направя всичко много добре", добави Слави

"Родителите ми и брат ми бяха на трибуните да ме гледат. те живеят тук, дойдоха да ме подкрепят и така живеем четиримата заедно", казва роденият през 2002 година Слави, който минава за една от перлите на школата на Валядолид. Слави се появи само за няколко минути, което позволи на треньора му във втория отбор Хулио Батиста да го вземе в отбора за гостуването на Екстрамадура на следващия ден, загубено с 0:1. 

"Прибрах се вкъщи късно, вечерях и истината е, че не успях да спя много. Това бе заради емоциите и адреналина от дебюта и ставането в 7:30 часа. Така че поспах един час в автобуса и след това малко в хотела", признава тийнейджърът. В този кръг обаче той няма да има възможност да играе за двата отбора. "Тренирам, боря се и където и да ме извикат, ще дам максимума за клуба и отбора. Съсредоточен съм върху втория отбор. Стъпка по стъпка ще имам нова възможност и когато дойде, ще стисна зъби и ще дам всичко", амбициран е Борислав Ивайлов Станков, известен като Слави.

Още от Българи зад граница

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти