Кипчоге предизвиква парижани: Елате и ме изпреварете

Кипчоге предизвиква парижани: Елате и ме изпреварете

Двукратният олимпийски шампион и световен рекордьор в маратона Елиуд Кипчоге ще участва в състезание за преследване на Шанз Елизе в Париж по-късно този месец, за да отбележи 1000 дни до началото на Олимпийските игри през 2024 г.

Тези, които успеят да завършат пет километровата дистанция преди Кипчоге, ще спечелят места в маратона за масово участие, който ще се проведе в същия ден като олимпийския маратон в Париж 2024 г.

За Игрите в Париж през 2024 г. се планира да се проведе маратон с публичен достъп в същия ден като олимпийския маратон и двете събития дори ще споделят трасето.

"Щастлив съм, че се отправям към Париж 1000 дни преди началото на Олимпийските игри в Париж 2024 за наистина изключително предизвикателство. Отворено за всички, независимо от тяхното ниво, това уникално състезание е изключителна илюстрация за това какво представлява бягането: тя е достъпна и отворена за всеки. На едно от най-красивите трасета в света ви предизвиквам да ме изпреварвате! Очаквам с нетърпение да споделя този момент с вас и да ви вдъхновя да бягате, да дадете всичко от себе си", сподели Кипчоге преди нетрадиционтото бягане.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти