Рафаел Надал: Не знам кога ще се завърна на корта

Рафаел Надал: Не знам кога ще се завърна на корта

Най-добрият испански тенисист Рафаел Надал бе награден като почетен гражданин в кметството на Сант Йоренс дес Кардасар заради помощта, която оказа на курорта на Балеарските отстрови при наводненията през 2018 година. Той говори за възстановяването си от контузията на левия крак и кога може да се върне в игра. 

"Искам да се възстановя напълно, преди да се върна в игра", каза тенисистът, който този сезон бе принуден да се откаже от участие на Олимпийските игри в Токио и на турнирите от Големия шлем "Уимбълдън" и Откритото първенство на САЩ. "Не знам кога ще се върна на корта, работя много всеки ден. Имам специален план, който следвам, със съвсем ясни цели. Няма да кажа какви са целите, защото има неща, които не мога да контролирам на 100 процента, но в главата си имам ясен план и мога да заява, че нещата се случват по позитивен начин", каза Надал пред журналистите. 

"В процес на възстановяване съм, постепенно увеличавам натоварванията. Трябва да бъдем внимателни, за да избегнем агресия към крака", добави испанецът. "Има неща, които не зависят от мен, но мога да ви уверя, че всичко, което правя досега, дава добър резултат", завърши Рафа Надал.

Гледайте ATP 1000, 500, 250, Finals, Next Gen, CUP и още много тенис на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Още от Тенис

Виж всички