Димитров: Поздравявам играчите, те не са по-лоши от футболистите на Швейцария

Селекционерът на националния ни отбор до 21 години Александър Димитров даде мнението си след загубата на нашите от Швейцария U21 в мач от Група “Е” на квалификациите за Евро 2023. Специалистът остана доволен от представянето на българските футболисти и призна, че са се противопоставили добре на съперника.

Младежите не успяха да се преборят с Швейцария - Евро 2023 се отдалечава
Младежите не успяха да се преборят с Швейцария - Евро 2023 се отдалечава

“Поздравявам играчите, показаха морални качества, бореха се, имаше и футбол, колкото можеше. Играчите показаха характер. Не успяхме да отбележим, не знам дали излезе топката при нашия гол, не видях. Стараха се футболистите и смятам, че така един национален отбор трябва да се противопоставя на тимове като Швейцария.

Отборът на Швейцария има изключително класни футболисти, но нашите играчи се противопоставиха като равен с равен. Момчетата имат много високи морални качества, ако им се обръща повече внимание във вътрешното първенство и получават повече игрово време, те не са по-лоши от връстниците им от Швейцария.

Разликата между нас и тях? 1:0 за Швейцария - това е разликата. Малко футбол, много борба и много себераздаване - нашите играчи го показаха.

Ако трябва да говорим като нагласа и настройка за предстоящите мачове - това е нивото. Тази игра, която ние показахме срещу Уелс и Гибралтар, самата ни игра по фланговете и комбинациите, трябва да я показваме цял мач и да си взимаме срещите.

Никой не ми е поставял задача да класираме отбора. Ние нямаме играчи - нека погледнем кой къде е. Приоритет е да даваме играчи за първия отбор”, заяви Димитров.

Още от БГ Футбол

Виж всички