Фурнаджиев: Всичко ще бъде прозрачно, всички делегатски карти са раздадени

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев отговори на обвиненията на екипа на кандидата за президент на централата Димитър Бербатов, който по-рано днес на пресконференция обяви, че има забавени делегатски карти на хора, които са явни критици на сегашното управление на футболния съюз. Ето какво каза още Фурнаджиев по повод предстоящия утре конгрес:

Стана ясно кой е делегатът, който не допускат до конгреса на БФС
Стана ясно кой е делегатът, който не допускат до конгреса на БФС

„Мога да гарантирам, че всичко ще бъде прозрачно. И УЕФА, и ФИФА изпращат свои наблюдатели. Приехме интегралната бюлетина, всичко ще бъде на сцената. Има комисии, които се избират от самия конгрес, които също гарантират сигурността на вота. Всичко ще бъде честно и прозрачно“, заяви Фурнаджиев пред “БТВ”.

“Броят на заявените делегати от клубовете е 508. По време на самия конгрес, като тече регистрацията, ще се разбере колко хора ще дойдат. Има хора от всички краища на България. По време на пандемия сме, може някой да се разболее, да не успее да дойде.

Категорично отричам - няма забавяне. Всички делегатски карти са раздадени и предстои утре регистрация на всички 508 делегати”.

По повод твърденията за липсата на два милиона евро, които от УЕФА са превели на БФС за строежа на базата в Бояна, той обясни:

„Още от самото начало заявихме - стойността на проекта е 30 милиона лева и не само не липсват, а не достигат. Затова се наложи да теглим кредит. Впоследствие той бе погасен през 2019-а и ипотеката заличена. Фирмата е избрана след проведен конкурс, на който присъстваха едни от най-големите строителни компании в страната. Имаше определени комисии, всичко е нееднократно проверено и от УЕФА. Нито един орган не намери нарушение“, каза Фурнаджиев.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти