Кметът на Симитли за Стилиян и Бербатов: Лъжци, които искат да управляват БФС тоталитарно

По-рано днес един от кандидатите Димитър Бербатов, заедно с бившите си колеги Стилиян Петров и Мартин Петров, които са част от екипа му, дадоха пресконференция пред медиите, на която поискаха Борислав Михайлов да оттегли кандидатурата си. Освен това Стилиян Петров заяви, че през последните няколко дни е провел разговори със 140 клуба у нас и обвини кмета на община Симитли Апостол Апостолов, че е агитирал делегатите да гласуват за Боби Михайлов, намеквайки че това се случва посредством упражняването на натиск.

Стилиян задава въпроси и назова имена, които "агитират" за Михайлов, единият му бил идол
Стилиян задава въпроси и назова имена, които "агитират" за Михайлов, единият му бил идол

Подобни обвинения са меко казано неоснователни и не кореспондират с истината, категоричен е кметът на община Симитли Апостол Апостолов. Той коментира, че подобни изказвания от кандидат за президент и хора от екипа му показват, че те имат една единствена цел и тя е да управляват тоталитарно Българския футболен съюз, без да дават правото на делегатите да имат собствено мнение.

„Те не могат да приемат, че някой може да подкрепя друг кандидат и да гласува за него. За мен това означава, че ако те спечелят изборите, то ще управляват БФС тоталитарно и с методи, присъщи за социализма. Уважавам Стилиян Петров като футболист и като човек преборил се с тежко заболяване, но питам - кой е той, за да определя кой за кого да агитира и за кого да гласува“, попита Апостолов.

По думите му в момента живеем в демократично общество и подобни изказвания от човек, който идва от най-старата демокрация в Европа, са неуместни. „Още повече, че аз лично имам информация, че същите тези хора са заплашвали делегати на конгреса да гласуват за Димитър Бербатов. Там, където знаят, че заплахите им не биха имали тежест, са ги умолявали да гласуват за тях с мотива, че са млади и добри. Не оспорвам тези им качества, но поведението им днес показва, че те не стават за ръководители“, добави Апостолов.

Кметът на Симитли не може да си обясни атаката по негов адрес, още повече, че само преди няколко месеца, по молба на Димитър Бербатов и екипът му, е съдействал те да проведат среща с кмета на Благоевград, както и с представители на всички клубове в областта. „Поведението им показва, че те са неблагодарни. Явно им липсват първите 7 години възпитание, защото в един момент, когато си мислят, че можеш да им помогнеш да спечелят конгреса, се държат по един начин. В момента, в който им казваш, че още не са узрели да поемат ръководството на БФС, започват да те нападат без доказателства. Вижте, аз съм на мнение, че лоша реклама няма, а днес те ми направиха реклама, защото се опитаха да вменят на обществеността, че аз съм човекът, който сам може да реши съдбата на БФС, твърдейки че съм заплашвал делегатите от цялата страна, че ще ги уволнявам“, отбеляза Апостолов и допълни, че все пак трябва да се знае, че той няма такива възможности.

Още от БГ Футбол

Виж всички