Гледай на живо

Пресконференция на новото ръководство на БФ по вдигане на тежести

Лечков за Бербатов и екипа му: Давайте им трибуна за изява, за да се изложат още и още

Легендата на българския футбол Йордан Лечков коментира предстоящия конгрес на БФС, който ще стартира утре в 10:00 часа в НДК. Вицепрезидентът на БФС нападна отново един от кандидатите за шефското място Димитър Бербатов, като определи него и екипа му като неподготвен отбор. Ето какво заяви Лечков:

Бербатов: Най-нормалното би било един човек да оттегли кандидатурата си за президент на БФС
Бербатов: Най-нормалното би било един човек да оттегли кандидатурата си за президент на БФС

“До началото на конгреса остават броени часове и аз ще помоля всички медии да продължите да давате думата на Бербатов и неговия екип. Давайте им трибуна за изява, за да се изложат още и още. Колкото повече говорят, толкова повече се излагат", заяви Лечков пред “Блиц”.

"Всичко, каквото поискаха, беше изпълнено. Искаха конгрес - ето ви конгрес. Искаха специален дневен ред - ето ви специален дневен ред. Искаха дата, на която да се състои конгресът - съдът им изпълни желанието. Мили мои момчета, един от вас преди време ни нарече лузъри. Аз обаче не се смятам за такъв. Вие сте един неподготвен отбор, който много добре знае как ще завърши мачът утре. Нямате шанс. Много на малко в наша полза ще бъде резултатът. Сега сигурно ще кажете, че щом говоря така, нещата са нагласени. Не, мили момчета. Нищо не е нагласено. Просто хората, които разбират от футбол, ще дадат шанс на този, който най-много заслужава", каза още Йордан Лечков.

Всички видяхме, че в екипа на Бербатов има троянски коне. Зад Бербатов и компания обаче стоят други хора. Кои са тези хора ли? Попитайте тях, попитайте Бербатов. Не виждате ли, че се изказват крайно неподготвени на всяка една пресконференция, която са дали от началото на кампанията им. Хората, които дърпат конците на Бербатов и екипа му, е трябвало да ги подготвят по-добре.

На финал искам да задам следния въпрос на Димитър Бербатов - нека да си кажем истината право в очите. Защо Димитър Бербатов напусна националния отбор, след като подобри рекорда на Христо Бонев за най-много голове с екипа на България? Защо не го направи по-рано? Аз ще ви кажа защо. Неговата цел беше да подобри рекорда, направи го, и изостави България. Това как ви се струва? Какво ви говори? Но хайде да не се връщаме толкова назад и да погледнем в настоящето. Ако Бербатов и хората му отново са недоволни, ако искат, ще свикаме още един конгрес", завърши легендата на българския футбол.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти