Гледай на живо

Пресконференция на новото ръководство на БФ по вдигане на тежести

Фетел пое отговорност за избора на сликове в Гран При на Турция

Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел пое пълната отговорност за избора на гуми за сух асфалт по време на вчерашната Гран При на Турция.

Пилотът на Астън Мартин посети своите механици в края на 36 обиколка и за всеобща изненада сложи среднотвърди сликове на Пирели. Този риск обаче веднага се обърна срещу германеца и още в следващата обиколка той се върна за гуми интермедия след един много бавен тур, включващ няколко напускания на пистата и завъртане на входа към боксовете.

Ботас спечели под дъжда в Турция, но Верстапен е новият лидер във Формула 1
Ботас спечели под дъжда в Турция, но Верстапен е новият лидер във Формула 1

„Заедно взимаме решението за това какви гуми да сложим и сега аз поисках сликове, исках да се пробвам. Нямах останал живот в интермедията и мислех, че гумите за сухо ще са също толкова добри, но не можах да ги вкарам в работна температура и нямах никакво сцепление и загубих толкова много време. 

Себастиан Фетел

„Беше по-лошо от очакваното, а беше само влажно на места. Основното беше, че не можах да накарам гумите на работят и само се пързалях. Като гледам сега не беше оправдан риск, но в него момент ми се струваше правилен. Няколко обиколки си го мислех защото интермедиите не ставаха по-добре. Ако ги погледнете, нямаше нищо останало по тях, те бяха като сликове и имах своите мотиви, но решението ми се оказа грешно“, каза Фетел след края на надпреварата на „Истанбул Парк“.

В нея той завърши на 18-о място с пасив от една обиколка спрямо победителя Валтери Ботас. В същото време неговият съотбоник Ланс Строл пресече финала на девета позиция и бе последният пилот, който завъртя всичките 58 тура.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички