Ботас: Победата в Турция е една от най-добрите ми

Валтери Ботас записа своята първа победа във Формула 1 от повече от година насам след като триумфира в днешната Гран При на Турция, в която потегли от първата позиция и води в почти целия развой на надпреварата.

На финала той завърши на повече от 14 секунди пред Макс Верстапен, като определи днешната си победа като най-добрата в своята кариера.

„За мен това е едно от най-добрите ми състезания. Като изключим един лек момент на първия завой, всичко беше под контрол. Както казах преди състезанието, колата се усещаше перфектно във всякакви условия от началото на уикенда.

Ботас спечели под дъжда в Турция, но Верстапен е новият лидер във Формула 1
Ботас спечели под дъжда в Турция, но Верстапен е новият лидер във Формула 1

„Не беше лесно да изберем вярната стратегия в тези условия, кога да спрем, какви гуми да сложим и всичко. Радвам се, че веднъж всичко мина наред за мен“, каза финландецът веднага след края на състезанието на „Истнабул Парк“. Освен победата, Ботас взе и допълнителната точка за най-бързата обиколка в хода на състезанието, която той записа в своя финален тур.

С успеха си той се отдалечи на 32 точки пред Ландо Норис в спора за третото място в пилотския шампионат. Той обаче изостава на цели 85.5 от лидера Верстапен, който пък води с 6 на Люис Хамилтън в битката за титлата през 2021.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички