Майкъла: Нагледахме се на кокошкарски работи, Боби ще спечели конгреса

Бившият полузащитник, селекционер и изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев говори пред Sportal.bg във връзка с предстоящия конгрес на Българския футболен съюз. Майкъла прогнозира успех на Борислав Михайлов. Накрая той пожела шампионската титла да се завърне на стадион "Българска армия".

"Мисля, че Боби Михайлов е по-подготвен от Митко Бербатов. Говоря като бизнесмен, макар че и аз съм бил футболист - имам три шампионски титли, играх полуфинал за КЕШ, майстор на спорта, станахме балкански шампиони, победихме ПАОК в Атина, но както и да е. От щаба на Бербатов досега не съм видял конкретна програма - ясно и точно какво ще направят, за да променят футбола. Окей, казват, че ще направят промени, но как? Какво ще стане с базите, с детско-юношеския футбол? Добре, ще разпределите 10 милиона от УЕФА между 100 клуба. С тези пари всеки клуб ще си покрие разходите за храна и за екипировка например. Не виждам нещата да са професионално изложени. 

Величков: Базата в Бояна можеше да излезе с 25 милиона по-малко, там наеми не се плащат
Величков: Базата в Бояна можеше да излезе с 25 милиона по-малко, там наеми не се плащат

Петър Величков е добър бизнесмен, но осем години е бил в този Изпълком. Защо веднъж не излезе пред медиите и не каза: "Това е грешно решение". И не само пред медиите - и вътре в самия Изпълком. Аз съм бил в комисия и директно съм се карал с четирима-петима колеги, имах различно мнение от тяхното. Значи осем години си бил в един екип и нито веднъж не си излязъл да кажеш нещо различно, не е много коректно. 

12 Борислав Михайлов в "Гостът на Sportal.bg"

Както казах, за мен Михайлов е по-подготвеният и прогнозирам, че той ще спечели. Лошо впечатление ми прави, че се вадят кирливи ризи, плюе се, това не е правилно. Бербатов беше много голям футболист, трябва да държи ниво. Можело да се построи базата с 10 милиона по-малко. Е, хайде построи я! Ето, спечели и се докажи като строител, давам ти срок две години. Не е професионално! Стига кокошкарски работи! Нагледахме се вече на такива. Не бъркайте поколенията, всеки говори, нека не бъркаме, гледайте самия човек. 

Георги Захариев: Смятам, че Димитър Бербатов е вятърът на промяната
Георги Захариев: Смятам, че Димитър Бербатов е вятърът на промяната

Сто пъти съм казвал, че БФС не изгражда футболистите. Това става в клубовете. Нищо не можеш да контролираш отвън в едно частно дружество. Хайде Митко да стане президент и да звънне да контролира политиката на Венци Стефанов, Гриша Ганчев, Кирил Домусчиев, Наско Сираков, Крушарски… Как ще стане тази работа?! Факт е, че по времето на Михайлов се направи една великолепна база, а това, че сега я коментират така ми прави лошо впечатление. Забравя се, че и премиерът помогна тогава за земята. Държавата трябва да помага на спорта, тя е собственик на базите.

11 Димитър Бербатов се завръща на стадион "Българска армия"

Уважавам Боби, уважавам и Бербо. Той тръгна за големия футбол от ЦСКА, наше момче е. Още тогава си личеше, че е невероятен талант. До този случай сега обаче той не беше стъпвал на "Армията", откакто спря с футбола. Но тук вече отиваме към друг проблем, защото и Емо Костадинов не идва на "Армията". Ицо Стоичков не беше идвал, Лечков, Любо Пенев, Стилиян Петров, Мартин - и те не идват. Трифон Иванов не идваше, Бог да го прости. Стойчо Младенов преди да стане треньор също не идваше. Това са топ легендите на българския футбол, никой друг клуб няма такива футболисти! Защо не идват? Питайте ги. Не е нормално това. Може би ЦСКА няма подход към тези хора. Бербатов има място в управлението на футбола, казвал съм го вече. Дори сега да загуби, рано или късно той ще влезе в управлението.

42 Шествието на "червените" фенове преди дербито

Чувам, че щяло да има агитки около НДК. Феновете и агитките да си гледат клубовете. На "Армията" не могат да приемат, че Домусчиев е направил добри неща в Разград. Трябва да се признае, че 10 години ни показва как се управлява успешно във футбола. Не ми е приятно, че ЦСКА не е ставал шампион от 13 години, но това е реалността. Защо ЦСКА освободи навремето Мето Томанов и Ради Здравков и те отидоха в Лудогорец? Десподов и Антон Недялков защо отидоха в Лудогорец? Феновете да се замислят за това. ЦСКА в момента играе по-добре от Лудогорец и нещата са добре, дано накрая спечелим титлата. Титла и стадион, това е!", заяви Георги Илиев.

Още от БГ Футбол

Виж всички