Верстапен ще гледа максимално да се възползва от наказанието на Хамилтън в Турция

След проблемите с баланса на своя болид на Ред Бул във вчерашните две свободни тренировки Макс Верстапен коригира тези проблеми в хода на днешния ден и даде трето време в квалификацията за Гран При на Турция.

Хамилтън спечели квалификацията в Турция, но Ботас ще стартира първи утре
Хамилтън спечели квалификацията в Турция, но Ботас ще стартира първи утре

Нидерландецът все пак ще потегли от второто място на стартовата решетка заради наказанието на Люис Хамилтън, който триумфира в днешната сесия за място. Британецът обаче ще загуби десет позиции на старта заради четвъртия двигател с вътрешно горене, който беше сложен в неговия болид на старта на уикенда на „Истанбул Парк“.

Люис Хамилтън с наказание преди Гран При на Турция
Люис Хамилтън с наказание преди Гран При на Турция

След края на квалификацията Верстапен благодари на своя екип за направени корекции в настройките на RB16B и заяви, че ще гледа да се възползва максимално от санкцията на своя конкурент за титлата.

„В началото беше сложно с условията, но в сравнение с вчера ние всъщност успяхме да направим напредък. Обиколките като цяло бяха много добри, въпреки че загубихме малко на правата в последния тур. Ще разгледаме това, но като цяло нямахме темпото за полпозишън.

Хамилтън: Чака ме много работа в неделя
Хамилтън: Чака ме много работа в неделя

„Общо казано страхотно възстановяване след вчера, третото място беше максимумът днес, но утре, ще сме втори на старта. Трябва да изчакаме и да видим какво ще е времето през нощта и утре, но като цяло съм доволен“, каза Верстапен след края на квалификацията.

Направените промени в настройките на Верстапен дадоха резултата както в квалификацията, така и в третата тренировка по-рано днес, която се проведе при мокри условия на пистата. Той обаче е на мнение, че те ще дадат по-голям позитив в хода на утрешното състезание на „Истанбул Парк“.

Според Алонсо напрежението няма да пречупи Верстапен в борбата му за титлата с Хамилтън
Според Алонсо напрежението няма да пречупи Верстапен в борбата му за титлата с Хамилтън

„Би трябвало да е по-добре, нека да изчакаме и да видим колко конкурентоспособни ще сме в състезанието. Износването на гумите изглежда сравнително високо на тази писта, но поне за сега тя е приятна за каране, особено дългият ляв осми завой. Ще видим утре. Ще се опитаме да спечелим възможно най-много точки“, добави пилотът на Ред Бул.

В генералното класиране той изостава с два пункта спрямо Хамилтън след второто си място в Русия, когато той потегли последен заради изцяло нова задвижваща система. 

Гран При на Турция, 16-и кръг за сезон 2021 във Формула 1 стартира утре в 15:00 часа българско време и ще може да бъде следена на живо със Sportal.bg.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички