Боян Радев и Биляна Дудова са гости на шестия международен турнир "Иво Ангелов"

Боян Радев и Биляна Дудова са гости на шестия международен турнир "Иво Ангелов"

Двукратният олимпийски шампион Боян Радев и носителката на световната титла по борба за жени в категорията до 59 кг Биляна Дудова, която спечели отличието вчера, са гости на шестия международен турнир "Иво Ангелов". Състезанието се провежда в обновената зала "Борис Гюдеров" в Перник.

Страхотно! Биляна Дудова е световна шампионка!
Страхотно! Биляна Дудова е световна шампионка!

"Благодаря на Иво Ангелов за енергията, която дава за развитието на борбата, традиционен за нашия град спорт. Борбата е давала много на Перник и ще продължава да създава шампиони, благодарение на хора като Иво и всички таланти. Искам да пожелая на младите ни спортисти да наследят спортния хъс и таланта на Иво Ангелов и Боян Радев, за да се гордее Перник с още повече шампиони в класическата борба.", заяви кметът Станислав Владимиров, под чийто патронаж се провежда турнирът.

От своя страна Иво Ангелов му връчи плакет за приноса му в развитието на борбата в града. Плакети бяха връчени и на дейци на класическата борба в Перник. Над 100 борци мерят сили в 17 категории от 30 до 97 кг в Перник. Проявата е посветена на празника на града - 19 октомври.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти