Еден Азар се надява да остави зад гърба си поредицата от контузии

Еден Азар се надява да остави зад гърба си поредицата от контузии

Капитанът на Белгия Еден Азар се надява на едно силно завръщане на терена във финалния турнир в Лигата на нациите и това да сложи край на серията от контузии, които накъсаха кариерата му в последните години. 30-годишният флангови нападател от дълго време е основна фигура в националния отбор на страната и един от златното поколение на Белгия. Последните две години обаче кариерата му определено е в застой въпреки мечтаното му преминаване в Реал Мадрид

Времето му за игра беше ограничено до минимум, най-вече след операция на глезена, но също така и заради различни мускулни разтежения. И след тези проблеми почти беше изпуснал Европейското първенство, но получи повече време за възстановяване и Белгия все пак го използва - първо като резерва, а след това и като титуляр. Това бяха първите му мачове за Белгия след близо 18 месеца, но след това се пусна и в трите септемврийски квалификации. И след тях селекционерът Роберто Мартинес обясни, че е доволен, защото нестандартен играч като Еден Азар гледа да си върне най-добрата възможна форма. Утре Белгия и Франция играят един срещу друг в полуфинал в Лигата на Нациите и за Азар това е перфектната възможност и заради мача във фокус, и заради енергията от този традиционен мач.

"Проблемът пред Еден е, че много му повлияха контузиите на психиката. Тонусът, настроението, самочувствието му бяха паднали доста в Реал Мадрид. Но когато бяхме всички заедно на Европейското първенство, нещата започнаха да се връщат. Разбира се, в Мадрид проблемът беше, че освен контузиите, дойде и натиск на всяка цена да се постигнат резултати. Но така е там, Реал го иска от всеки един играч, не само от Еден Азар”, коментира вратарят на Белгия Тибо Куртоа преди срещата с Франция.

"Смятам, че той се чувства много по-спокоен и добре в националния отбор, защото се знаем всички от доста години. И той си е в своята си среда. Селекционерът му също каза, че трудностите са зад гърба му. “Eден е отново готов да покаже най-доброто, на което е способен", заяви Мартинес преди мача по повод състоянието на крилото.

Още от Футбол свят

Виж всички