Иван Влъчков спечели убедително Писта Стара Загора

Иван Влъчков спечели убедително Писта Стара Загора

Иван Влъчков с Honda Civic спечели убедително Писта Стара Загора в серия Туринг, 4-и кръг от Националния шампионат на Затворен маршрут. 

Пилотът на АСК ДАМАСЦЕНА-Казанлък/КA-2 записа втори пореден успех след този в Русе преди повече от 2 месеца. Така той запази реални шансове за титлата преди последния кръг от сезона в края на ноември на „Дракон“.

Влъчков потегли от полпозишън и задържа лидерството след старта. В хода на надпреварата той постепенно се откъсна напред пред втория Димитър Кондев с Renault Clio. В същото време третият Стоил Неков спря с повреда. Кондев също получи технически проблем и спря.

Така Влъчков върна газта и финишира с голям аванс пред дебютанта в този клас Искрен Веселинов с Honda Civic. Местата на подиума допълни Станислав Паришков с Opel Kadet. След проблемите с мотора вчера днес не участва Кольо Карастоянов

„Контролирано състезание за мен от старта до финала, каза Влъчков. - Направих нов рекорд на пистата – 1.27.9 мин, като постижението ми бе по-добро от това в квалификацията. Радвам се, че се върнахме в битката за титлата.

Иван Влъчков

Благодарим на Стоян Стоянов (Етнографски Комплекс Дамасцена) и Николай Мончев за подкрепата, както и на HTI България. Благодаря също така за семейството ми за подкрепата и на механиците за добре подготвения автомобил.”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти