Нагелсман: Все още има неща, които можем да направим по-добре

Нагелсман: Все още има неща, които можем да направим по-добре

Когато отборът му направи обиколка по пистата, за да поздрави феновете след 5:0 над Динамо (Киев) във втората среща от Шампионската лига, младият треньор Юлиан Нагелсман побърза да се прибере в съблекалнята в добро настроение. 

"Ние сме напълно наясно и това включва всеки един играч, че можем да бъдем и по-добри. Можем да направим някои неща в играта по-добре от това, което виждате. Дори след петия отбелязан гол, ние искахме да вкараме още един. Доволен съм от играта ни в големи периоди от мача. Никога не е лесно да запазиш концентрацията висока след ранно отбелязан гол. В тази среща вкарахме някои наистина красиви голове и също толкова важно е, че запазихме мрежата си суха", коментира каращият първи сезон в Мюнхен треньор. 

Нагелсман спечели девет от първите си 10 мача във всички състезания - най -доброто начало от старши треньор на Байерн. "Хареса ми, че желанието да се движим напред не секна нито за минута. И в двете фази на играта. Най-важният момент от мача за мен беше, когато Упамекано изчисти топката в 89-ата минута и се зарадва, че запазваме мрежата си "суха". "Важна стъпка е, че всички са щастливи. Това е посока за надграждане. За Льорой Сане се отнася същото. Сега при мене той играе на по-централна позиция и мисля, че му харесва", обясни Нагелсман.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти