Гледай на живо

Григор Димитров напомни за себе си на тенис елита - гледайте "Sportal Open"

Андреев: Не издържах физически, Sofia Open е голям скок за българския тенис

Андреев: Не издържах физически, Sofia Open е голям скок за българския тенис

Адриан Андреев разкри, че не са му достигнали физически сили за победа в сблъсъка с Миомир Кецманович на старта на турнира по тенис на твърда настилка от сериите ATP 250 в София с награден фонд 481270 евро. Третата ни ракета изигра много добър мач срещу 62-рия в света, но въпреки това и тази година не успя да премина първия кръг на основната схема в „Арена Армеец“, а в самия край на мача му се наложи да поиска медицинско прекъсване. На пресконференцията след мача Андреев сподели какви са очакванията му за мачовете на другите български участници и коментира важността на Sofia Open за българския тенис.

– Ади, изигра добър мач, какво научи от него?

– Че мога да постигна мечтите си, целите си, и че трябва да напредна физически и психически.

– Какво се случи в края на срещата? Като че ли вече се усещаше, че можеш да направиш обрат не само в сета, но и в мачa?

– Да, и аз го очаквах, докато не ми крампираха краката при 5:4. Точно затова съм много разочарован. Чувствах се уверен в този гейм, но заради физическото ми състояние не успях да покажа нивото си.

Андреев отпадна след здрава битка в София
Андреев отпадна след здрава битка в София

– Въпреки крайния изход от двубоя, има моменти, от които можещ да бъдеш доволен. Като този от края на първия сет, в който беше пробит за 5:6, но веднага върна пробива, за да вкараш сета в тайбрек.

– Да. През целия мач в главата ми беше да не се пречупвам. При 5:6 си повтарях да вярвам, да играя точка за точка и да видя какво може да стане. Във втория сет беше по същия начин. Казах си – ако загубя мача, нека ми го вземе той, аз няма да му дам абсолютно нищо, ще си взимам сервиранията, ще се боря за всяка точка на ретур. Психически показах устойчивост, но физически не издържах.

– Колко по-добър ставаш ти с участие на турнири от АТP тура и къде усещаш, че ти е мястото?

– С всяка една година напредвам, работя постоянно и тези мачове само ме дърпат напред. Тази година изиграх доста двубои на ниво АТР 250, Чаланджъри и мисля, че тези мачове наистина ми дръпнаха играта. Мечтая да играя на голямата сцена и да постигам възможно най-добри резултати.

– Какво е за теб Sofia Open и възможността да играеш на това ниво в България?

– Аз много се радвам, че в България имаме такъв турнир. Това е доста голям скок за българския тенис. През годините аз напреднах много заради този турнир, тук успях да видя играчи от световна класа и да тренирам с тях. Определено е много специален турнир за мен.

– Предстои ти участие на двойки с Алекс Лазаров срещу опитните Миделкооп и Йебави. Какви са твоите очаквания там?

– На двойки всичко може да стане. Те са обиграна двойка, ние с Алекс също се справяме добре. На него условията тук му пасват. Надявам се да покажем една добра игра и да видим какво ще стане.

– Със сигурност ще стискаш палци на твоите приятели и съотборници от националния отбор. Димитър Кузманов ще срещне Музети, а Алекс Лазаров – Краинович. Какво очакваш от техните мачове?

– Тренирах и с Алекс, и с Мико, те са в страхотна форма и могат да спечелят. Дали това ще стане, нямам представа, но са напълно готови, наистина.

TennisKafe.com

Още от Тенис

Виж всички