Биографиите на Христо Стоичков, Димитър Бербатов и други мотивиращи истории от света на спорта и приключенията

Биографиите на Христо Стоичков, Димитър Бербатов и други мотивиращи истории от света на спорта и приключенията

Личните истории зад най-добрите спортисти и най-изявените приключенци крият винаги голяма доза борба, упоритост, смелост и будят у нас възхищение. Storytel предоставя още един начин да покачим мотивацията и адреналина, като слушаме биографиите на любимите си футболисти, спортисти и приключенци, под формата на аудиокниги. Избрахме няколко заглавия, които да не пропуснете да слушате в Storytel:

“Христо Сточков. Историята” от Владимир Памуков

„Христо Стоичков. Историята“ е откровената изповед на най-обичания български футболист, написана в съавторство с известния спортен журналист Владимир Памуков. Това е една от най-продаваните и търсени биографии в България. Емоционална, безкомпромисна, директна, книгата разказва откровено за покоряването на най-високите върхове в кариерата на футболиста, говори открито за изпитанията и разочарованията, с които се е сблъсквал, споделя за приятелствата, които са устояли на времето и разстоянието, и за превръщането на номер 8 в символ на безкрайния успех, който никой друг български футболист не е постигал. Специално за Storytel, Камата чете сам пролога на книгата, а останалата част е прочетена от страхотния Виктор Танев“.

“По моя начин” от Димитър Бербатов

Една силно мотивираща и вдъхновяваща история на световно доказан и обичан футболист. Самият Димитър Бербатов споделя за нея: “Моята история не е измислица, написана е в съавторство с истинския живот, и както често става в него, някои от ситуациите нямат щастлив край! Но това е само на пръв поглед, защото трудностите всъщност са хубаво нещо – те те карат да се развиваш”. За пътя от ЦСКА, през английските грандове, та чак до Индия, който ние познаваме, но разказван от първо лице, с всички препятствия, възходи и падения. Разказвач на историята в Storytel е актьорът Момчил Степанов.

“Йохан Кройф - демон и деспот” от Шериф Гемур

Още едно име, което няма нужда от представяне - Йохан Кройф. Човекът, който промени футбола завинаги, се нарежда с Пеле и Марадона в славната троица на най-великите футболисти в историята. Признатият френски футболен журналист и коментатор Шериф Гемур очертава символично в 14 глави вечния спомен за митичния номер 14. Помните феноменална Холандия на Мондиал '74? Със сигурност и червено-бялото торнадо на „Аякс”, трикратния европейски клубен шампион, "Кройф Търн"? Йохан Кройф ще остане завинаги в паметта ни като треньора революционер, създал легендарния Дрийм тийм на „Барселона“ от 1992 г. Не пропускайте да чуете историята на Кройф (псевдоним) в Storytel.

“Рафа: Моята история” от Джон Карлин и Рафаел Надал

Биографията на брилянтния и легенда за нашето съвремие в тениса Рафаел Надал заема също своето почетно място в раздел “Биографии” на Storytel. Историята на неговия живот в най-неподправения й вариант ни запознава с малкия Рафа, с началото на спортната му кариера, пътя му към върха, незабравимите моменти със сълзи от триумфално щастие или пораженческо отчаяние. Личнният принос на самия тенисист в написването на “Рафа: Моята история” свидетелства за 100% достоверност.

“Антарктида – студеният юг“ от Христо Пимпирев

“Антарктида – студеният юг“ обобщава наученото и видяното от общо 25 български експедиции, проведени до Белия континент. Доближаваме се до природата, флората, фауната и хората на най-южния континент на планетата, любопитни за всички, но достъпни за малцина. Благодарение на тези експедиции и на всички участници в тях, но най-вече на техния вдъхновител и ръководител – проф. Христо Пимпирев, България днес е уважавана полярна дестинация и заедно с още 29 държави „управлява“ 1/10 от планетата Земя. Един пътеводител из Ледения континент, придружен от наука, пингвини, постижения, трудности. Слушайте увлекателния разказ на Проф. Христо Пимпирев за Aнатарктида.

“Кал, пот и сълзи” от Беър Грилс

Беър Грилс, сред най-отдадените приключенци, движещ се винаги близо до екстремума на всяка ситуация. Знаете ли всъщност, че истинското име на Беър Грилс е Едуард Майкъл Грилс? Разказът на търсача на адреналин всъщност ни представя първоизточника на неговото нестихващо желание да търси необятното - неговото семейство. Въпреки че историята има и своята забавна нотка, “Кал, пот и сълзи” акцентира върху 3 важни събития е живота на Беър Грилс. Това са тежката подготовка за влизане във Специалните военно-въздушни сили; сериозната контузия на гръбначния стълб, последвалото възстановяване и изкачването на Еверест; запознанството с неговата съпруга. След навлизане в неговия свят, за допълнителна порция приключения, съвети и истории, може да слушате и “Наръчник за оцеляване в живота” и “Истински характер: Историите, променили живота ми” в Storytel.

Потърсете и още истории в аудиобиблиотеката на Storytel. Stoytel има над 300 000 книги на английски и повече от 2500 заглавия на български.

Още от Медии

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти