Федерер: Най-лошото е зад гърба ми

Федерер: Най-лошото е зад гърба ми

Швейцарецът Роджър Федерер заяви, че чувства, че най-лошото вече е зад гърба му, но не бърза да се връща на корта. 40-годишният Федерер, който има рекордните 20 титли от "Големия шлем", претърпя две операции на колената през 2020 година, които му попречиха да игра за повече от година. През март тази година той се завърна на корта, но нова травма в коляното по време на "Уимбълдън" го принуди да се подложи на още една операция.

"Това бе тежко решение за вземане, тъй като през миналата година претърпях други две операции", заяви "Маестрото" в интервю за Джим Къриър по време на турнира "Лейвър къп". "Бях наистина недоволен от начина, по който се разви "Уимбълдън". Не бях дори близо до това, което исках да покажа като игра. Но опитах да дам най-доброто от себе си. В един момент обаче това ми дойде твърде много. Сега трябва да правя всичко стъпка по стъпка", добави Федерер, който отпадна на четвъртфиналите в Лондон от поляка Хуберт Хуркач. 

След последната операция Федерер все още се придвижва с патерици, заради което не смята да се връща скоро на корта. "Първо трябва да се науча да вървя нормално отново, да почна да тичам и да извършвам нормални движения, преди да изляза отново на тенис корта. Това ще ми отнеме няколко месеца и в началото на следващата година ще видим как стоят нещата. Сега ми трябва време. Не искам да прибързвам на този етап. В момента се чувствам добре. Лошото е зад гърба ми. Щастлив съм", завърши Федерер.

Гледайте ATP 1000, 500, 250, Finals, Next Gen, CUP и още много тенис на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Още от Тенис

Виж всички