Затворено око не спря Къртис Блейдс към победа на UFC 266

Затворено око не спря Къртис Блейдс към победа на  UFC 266

В мач в тежката категория от UFC 266 в Лас Вегас Къртис Блейдс се наложи с единодушно съдийско решение (30-27) над Жаирзиньо Розенструик. И отново погледна към върха в дивизията и мач за титлата. 

„Дайте ми победителя или губещия от мача Гане-Нгану, дайте ми Стипе Миочич или ми дайте Джон Джоунс. Искам един от тези три варианта“, каза 31-годишният Блейдс.

Американският ММА боец не се радваше на същата подкрепа в залата, както останалите бойци от САЩ, но показа, че се е съвзел след тежкото поражение от Дерек Люис. 

Блейдс показа доминация на земя срещу суринамския си противник, който бе по-предпазлив, но пък и той успя да тормози американеца с хубави удари с крака и най-вече колената си. Битката не бе особено вълнуваща и дори се чуха освирквания в залата за пасивността да двамата.

Американецът записа тейкдаун и в трите рунда, но също бе поставен на няколко пъти в трудни ситуации след тежки удари от Розенструик , включително летящо коляно, което нанесе сериозна аркада на дясното му око в края на втория рунд. „Беше ми трудно да гледам в третия рунд – призна Блейдс след това. – Трябваше да играя на сигурно. Не исках да ме удари, когато не виждах.“ Значимите попадения и за двамата бяха твърде малко в срещата 31 за Блейдс срещу 25 за Жаирзиньо Розенструик.

boec.bg

Още от Бойни спортове

Виж всички