Кириос си взима почивка от тениса до края на годината

Кириос си взима почивка от тениса до края на годината

Австралийският тенисист Ник Кириос обяви днес, че турнирът "Лейвър Къп" ще бъде последното състезание за него през тази година и също така добави, че не е напълно сигурен колко още ще играе професионален тенис. Състезавайки се за Световния отбор на мъжкото състезание той загуби в два сета срещата си на сингъл от №3 в ранглистата Стефанос Циципас, а по-късно същия ден инкасира и поражение на двойки.

Отборът на Европа затвърди доминацията си на "Лейвър Къп"
Отборът на Европа затвърди доминацията си на "Лейвър Къп"

"Определено това е последното ми събитие за годината, обяви 26-годишният австралиец, който не е в състава за мачовете от последния ден. "Трябва да си бъда у дома. Пътувах вече четири месеца и половина. Майка ми не се справя много добре със здравето си. Бих искал да се върна и да я видя. Разбира се, ще се погрижа и за тялото си, за да започна нормална подготовка за 2022-а година. Сега ще прекарам време със семейството ми, ще преценявам. Може би ще участвам в Откритото първенство на Австралия".

Kириос, който има най-висок ранкинг 13-о място през 2016-а, постепенно слизаше и слизаше, за да е 95-и в света в момента. Турнирите му са едва няколко на брой в последните две COVID години.

Гледайте ATP 1000, 500, 250, Finals, Next Gen, CUP и още много тенис на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Още от Тенис

Виж всички