Гледай на живо

Григор Димитров напомни за себе си на тенис елита - гледайте "Sportal Open"

Здравко Попов разказа пред Sportal.bg за тежкия си период с контузии последните години

Здравко Попов разказа пред Sportal.bg за тежкия си период с контузии последните години

Здравко Попов е един от малкото наистина обещаващи български таланти в професионалния бокс, но за съжаление вече около две години е измъчван от тежки контузии и не може да се завърна към това, което обича най-много - пълноценните тренировки в залата и боксовите срещи на профи ринга. Пред Sportal.bg Попов сподели за трудностите, през които преминава в последно време и изрази надежда, че ще може да осъществи двубой в началото на следващата година.

Здравко Попов пред Sportal.bg: Усик е по-големият боксьор, но Джошуа е фаворитът
Здравко Попов пред Sportal.bg: Усик е по-големият боксьор, но Джошуа е фаворитът

Здравко е с професионална статистика от 9-0-1, като през 2018-а постигна успех в "Арена Армеец" на галавечерта, оглавена от Кубрат Пулев и Хюи Фюри. Последната му изява обаче е от октомври 2019-а в Горна Оряховица.

"Много ми е тежко, че нямам никакви боксови изяви. Нямам търпение да се върна на ринга, толкова много ми се играе бокс. Точно когато бях направил толкова сериозни контакти в Лондон с мениджърската ангеция на Еди Хърн...

Здравко Попов поднови тренировки след операция
Здравко Попов поднови тренировки след операция

Така се случи, че втора година се мъча с тези контузии и все още не мога да се възстановя напълно. Имах скъсани връзки и частично разкъсани връзки. Имам в момента имплант на китката, за да мога да играя бокс. Ако не ми бяха поставили тази пластина, нямаше да мога да мисля за бокс - поне според доктора.

Много се надявам да се върна на ринга в началото на следващата година, но това е Божа работа. Имах необходимото време през последните 1-2 години да поразсъждавам над живота, защото той все едно ми удари един шамар и трябваше да направя много равносметки.

Едно е сигурно, нямам търпение и много ми се връща в бокса. Ако се върна на ринга, ще се върна много ударно. Такава ми е била съдбата, че трябва да се боря с такива трудности", каза Попов пред Sportal.bg.

Още от Бойни спортове

Виж всички