Мартин Чой с решаващо участие за титлата на България по мотоциклетизъм този уикенд

Мартин Чой с решаващо участие за титлата на България по мотоциклетизъм този уикенд

В събота и неделя (25-26 септември) на летищен комплекс "Долна Митрополия" край Плевен ще бъдат проведени 7 и 8 кръг от Републиканския ни шампионат по мотоциклетизъм на писта. До момента Мартин Чой ( ЕКО БМВ МС 77 Рейсинг тим) е пълен отличник от началото на сезона в клас SuperBike1000 с шест победи от шест старта и води в класирането с максимален актив от 150 точки.

При нови два успеха в предстоящите две състезания Чой ще спечели титлата за 2021 година за рекорден 28-и път в кариерата си. Активът му от точки ще бъде такъв, че няма да може да бъде достигнат в таблицата, независимо от развитието на последните кръгове от календара на 9 и 10 октомври пак в Плевен.

"Много важни стартове ми предстоят на любимата писта в Плевен. Мога да стана шампион още в неделя и това е целта пред мен и екипа ми. В сгъстен цикъл съм от състезания в Европа, но не съм уморен и се чувствам в прекрасна форма. За кръговете от Световния ендюрънс шампионат не искам да говоря сега, защото предстои Плевен и всички мисли са насочени към предстоящите стартове. Моторът ми е с настройките от последното каране там, но ако се наложи и на място в петък ще направим някакви промени. Познавам конкуренцията си, както и те мен, така че не очаквам сериозни изненади от другите пилоти. Иска ми се да караме на суха писта, но каквото и да е времето, ние сме подготвени с гуми за всякакви условия. Дано и повече публика да дойде през уикeнда, защото се очертават много интересни състезания във всички класове", сподели Мартин Чой.

Пилотът и този път ще зарадва почитателите си, като всеки който пожелае ще получи специална картичка с автограф и в двата дни пред шатрата на ЕКО България. Тя ще бъде разположена в началото на парка на състезатели до самата писта.

Още от Моторни спортове

Виж всички