Барти, Сабаленка и Крейчикова се класираха за финалния турнир на WТА

Барти, Сабаленка и Крейчикова се класираха за финалния турнир на WТА

Водачката в женската тенис-ранглиста и защитаваща титлата си Ашли Барти, номер 2 в ранглистата Арина Сабаленка и шампионката от Ролан Гарос Барбора Крейчикова се класираха за финалния турнир на WТА в Мексико.

Финалният турнир на WТА, който по традиция събира осемте най-добри състезателки в края на сезона, трябваше да се състои в китайското пристанище Шенжен, но миналата седмица беше преместен в Гуадалахара- вторият по големина град в Мексико. Причината е ситуацията около развитиено на пандемията от COVID-19, а началото е планирано за 8-и ноември.

Ашли Барти, която спечели трофея в Шенжен през 2019 година, все още не е потвърдила дали ще защитава титлата си. Нейният треньор Крейг Тизър изрази съмнение относно участието на Барти заради високата надморска височина в Мексико и датите на турнира, което може да попречи на подготовката й за Откритото първенство на Австралия в февруари.

Сабаленка и Крейчикова за първи път се класират на сингъл за финалния турнир на WТА, като и двете имат участия при двойките.

Гледайте ATP 1000, 500, 250, Finals, Next Gen, CUP и още много тенис на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Още от Тенис

Виж всички