Бивш рефер нарече Клоп "странен тип" и разказа за любопитни случки с него

Бивш рефер нарече Клоп "странен тип" и разказа за любопитни случки с него

Популярният бивш съдия Марк Клатенбърг споделя за две интересни случки с Юрген Клоп. Английският рефер често по време на кариерата си в Премиър лийг влизаше в спорове с германеца, а сега е отделил място за него в автобиографичната си книга “Whistle Blower”. Ето какво Клатенбърг пише за наставника:

“Юрген Клоп. Брилянтен мениджър, който мрази да губи. За първи път си имах работа с него през април 2014 г. Неговият Борусия (Дортмунд) беше загуби с 0:3 от Реал Мадрид като гост в първи четвъртфинал от Шампионската лига. 

След мача излизам от съблекалнята и пред мен стоят защитникът на Реал Марсело и неговата съпруга, като те искаха да се снимат с мен. Казах “ОК, няма проблем”, защото това си беше лична снимка само на техния телефон. Точно тогава обаче Клоп мина покрай нас. “Аха, ето защо тази вечер ни биха, нали?!”, бяха неговите думи. И той изобщо не се шегуваше, а говореше саркастично. 

“Извадихте късмет, че ви победиха само с 3:0”, му отговорих аз. Фактът, че бяхме в Мадрид, вероятно ми даде кураж да изрека това. Много се дразнех, когато мениджърите не показваха великодушие след поражения. 

Клоп никога не понасяше загубите. Когато побеждаваше, беше щастлив, беше и забавен. Но когато нещата не му се получаваха, той ставаше заядлив. 

Последният ми двубой с него като треньор беше през януари 2017 г. срещу Челси на “Анфийлд”. По принцип мениджърите рядко идваха в стаята ми, за да оставят своя стартов състав и да вземат този на съперника. Веднъж обаче Клоп се появи с Джордан Хендерсън. Беше странно, защото той застана пред мен и вторачи поглед в мен за около 30 секунди, без да казва нищо. Аз също взех да го зяпам така. Забелязах как отстрани на Хендерсън му идваше да каже “Какво, по дяволите, се случва?” Дали Юрген мислеше, че съм глупав? Нямаше да се оставя да бъда сплашван от него. Той си тръгна, а аз си помислих “Какъв странен тип”.

Клатенбърг смята, че Клоп копира Фъргюсън, посочи в колко от дузпите на Юнайтед контактът е бил потърсен
Клатенбърг смята, че Клоп копира Фъргюсън, посочи в колко от дузпите на Юнайтед контактът е бил потърсен

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти