На талант на Челси му писна да чака Саутгейт

На талант на Челси му писна да чака Саутгейт

Атакуващият полузащитник на Челси Калъм Хъдсън-Одой е на крачка от решението да загърби мъжкия национален тим на Англия и да заиграе за този на Гана, съобщава “Дейли Мейл”. 20-годишният футболист е останал крайно разочарован, че Гарет Саутгейт не разчита на него в последните двубои. Вместо това беше предвидено тъмнокожият състезател да играе за младежкия национален тим, но той отказа повикателните за квалификациите срещу Румъния и Косово по-рано през септември. 

Бащата на Хъдсън-Одой е ганаец и той има двойно гражданство. Талантът дебютира в националния отбор на Англия още като 18-годишен, но после загуби доверието на Саутгейт, защото по принцип рядко играе на клубно ниво. 

Сега обаче юношата на Челси е изкушен от доброто отношение, което получава от федерацията на Гана. Според правилата на ФИФА той може да облече екипа на африканския състав, защото не е играл за Англия на голям форум и трите му срещи за “трите лъва” са в период, в който той няма навършени 21 години. 

По-рано това лято Хъдсън-Одой пътува до Акра, където имаше среща с президента на Гана, със спортния министър и с президента на футболната федерация.

Челси блокира трансфера на Хъдсън-Одой в Дортмунд
Челси блокира трансфера на Хъдсън-Одой в Дортмунд

Още от Футбол свят

Виж всички