Гледай на живо

Григор Димитров напомни за себе си на тенис елита - гледайте "Sportal Open"

Рафа Бенитес иска централен защитник от световна класа

Рафа Бенитес иска централен защитник от световна класа

Мениджърът на Евертън Рафа Бенитес иска да привлече още един централен защитник през януари. Той смята, че клубът има нужда от класен футболист в тази зона, с качества като Вирджил ван Дайк или Рубен Диаш, който да ръководи защитата, съобщава "Футбол Инсайдър".

Испанският специалист е на мнение, че именно централните защитници са слабото звено в настоящия състав на Евертън. Той е споделил притесненията си с шефовете на клуба и Марсел Брандс вече се е заел със задачата да намери подходящ футбоист, който да бъде привлечен през януари.

В момента Евертън разполага с Майкъл Кийн, Бен Годфри, Йери Мина и Мейсън Холгейт като централни бранители. Бенитес все още не може да избере кои от тях да са основната централна двойка в отбраната, като от началото на сезона опита няколко различни комбинации. В двубоя с Брайтън дори заложи на схема с трима централни бранители, но изглежда не е доволен от никой от тези варианти.

Така през зимата се очаква клубът да насочи усиилята си именно към привличането на нов качествен футболист в тази зона. Собственикът на Евертън Фарад Мошири е дал "зелена светлина" за подобен трансфер, особено след отпадането на рестрикциите за Финансов феърплей, което ще му позволи да развърже кесията.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти